tisdag 9 juni 2009

Undrar om det regnar...

...mycket på lördag. Enligt prognosen ska det iaf regna rejält och även blåsa en del, toppen. Det få iaf mig att dra öronen åt mig. Har inget emot lite regn (läs dugg), men spöregn i 68 km? Suck...

En annan sak som gör att jag tvekar är att min stortånagel lossnat till typ 99% och har skavt hål nånstans inne i tån så att det har börjat blöda under mina senaste löpturer. Jag kan nog dra av nageln, men jag tror att det bara blir värre samt att jag då har ett helt öppet "sår" där nageln ska sitta. Vet inte om jag vill springa 68 km med en sån tå.

Beslutsångest? Nja, lite. Jag måste ju inte bestämma mig förrän typ fredag kväll, men ändå.

10 kommentarer:

 1. Stefan Boman10 juni 2009 08:50

  Jag är anmäld på Jättelångt och har lite av samma problem som du. Fick en blånagel på höger stortå. den har visserligen läkt mycket bra, men nageln sitter bara fast under nagelbandet. Vi får se hur 68km går av på en sådan tå! :)

  SvaraRadera
 2. Du är visserligen söt men inte är du väl gjord av socker! Regnet skulle jag inte bry mig om, vad är vi för trailvargar då. Men tån däremot, om du ändå har fri tid på dagarna tycker jag det vore en bra idé att gå till vårdcentralen åtminstone. Så någon får titta på den.

  När naglar lossnat som Stefan beskriver det brukar jag tejpa fast dem inför strapatser, det har alltid funkat bra och man slipper det skavproblem du beskriver Zebban.

  Tävlingsnerver? :-)

  Jag är glad att jag bara kör femtimmars långpass...

  SvaraRadera
 3. @Stefan: Jag tstar nog att dra bort den idag, frågan är bara vad jag ska skydda tån med under loppet.

  @Fredrika: Du är ju rolig, som vanligt! Nä, socker är jag inte gjord av, men man kan tro det med tanke på hur mycket jag älskar sötsaker. :) Gå till doktorn med en lös nagel känns fånigt, jag har ju inga direkta problem av det. Nåja som jag skrev ovan så tesar jag att dra av den och tejpar över eller nåt.
  Jag har ju tejpat den hittills, men eftersom den var lös även i bakkant så har den skavt hål under nagelbandet.

  SvaraRadera
 4. Okej - nu kommer blånagelspecialisten in - NI MÅSTE KLIPPA BORT DET SOM ÄR LÖST. Nageln trycker på och samlar på sig skräp. Bort med skiten. Klipp så nära kanten det går på den del som sitter fast. Använd alsolsprit. Fila eventuellt vassa kanter med nagelfil.

  Kom igen - Inga fånerier - på lördag ska det springas BIG TIME!

  Vi laddar min bil med torra kläder, skor och strumpor - det GÅR ju att stanna till och byta på vägen om vi skulle vara dyngsura. Dessutom så ger ju träden lite skydd... och luften blir så där härligt syrerik och livet är så förbaskat underbart när löpningen är det centrala och inte vädret.

  Så. Nu fick jag ur mig det. Jag är grymt nervös för distansen på lördag.

  SvaraRadera
 5. @Mia: Känns det bättre nu? ;) Jag har fixat till nageln lite, så den inte skaver upp några nya hål. tanken är att ta bort den innan lördag hursomhelst.

  Väderprognosen har bättrat på sig lite enligt yr.no samt TV4vädret, men det återstår att se om de ha rätt.

  Du har i princip redan sprungit distansen, så vad är det att vara nervös inför? :)

  SvaraRadera
 6. usch jag känner mig undertränad och övernärd.

  Ja - det är inte ofta jag klagar, gnäller och skäller - känns riktigt gött när jag gör det :D

  SvaraRadera
 7. UNdertränad har jag jävligt svårt att tro. Du lär ju vara 10 ggr starkare än jag iaf med all träning du får gjort. Övernärd kan bara betyda välladdad. Varenda uns energi kommer behövas under loppet, så ladda som inför maran vetja.

  SvaraRadera
 8. Zebban, kan du inte gå till vårdcentralen? Bara för att se minen på sköterskan/läkaren??

  Zebban: "Hej doktorn, jag tänkte springa sisådär 7 mil på lördag, och min tånagel ser ut som om den varit med i andra världskriget. Har du några bra tips..?"

  Doktorn: "Såja såja, sitt ner här en stund så kommer männen i de vita rockarna och hämtar dig.."

  SvaraRadera
 9. @Joakim: He he, det kanske hae varit nåt. Jag har ju för vana att uppsöka läkare inför nästan varje lopp, oftast pga av lite känningar i halsen e dyl.
  Några dagar innan Uppsala 100 gick jag till Sibyllekliniken och berättade att jag hade lite ont i halsen. Den kvinnliga läkaren reagerade inte på att jag skulle springa 100 km och förstod nog inte hur kritiskt det var att jag skulle vara frisk inför det loppet. Hon tittade inte ens i min hals, utan skickade mig bara till labbet.

  SvaraRadera
 10. Zebban: Jag tog bort en av mina 5 döda(2st redan borta) naglar i går tyvärr åkte en del av tån med..... De andra döda naglarna får vara kvar tills det ramlar bort de är redan nedklippta. De än så länge levande 3 som finns kvar kommer säkert att dö under passet. Planen är att inte tänka på hur ont de gör förrän efter målgång först då tar man smällen och ser hur tårna mår.

  68 km visst är det långt men inte så himla långt kan andra springa över 240 km ska vi "normala" klara denna distans.

  Vädret ja du, ställer upp oavsett väder men uppehåll hade varit trevligt men nu känns det som passet blir extra tufft regn från höger till vänster knappt plus grader jag ser det som ett tufft NMT pass bara att hålla ut bita ihop, nu ska kroppen få jobba äntligen.

  Skönt att slippa asfalt som på maran nu blir det terräng över stock och sten exakt som jag vill ha det me like it :=)

  /staffan

  Ps. vi syns på starten eller tidigare

  SvaraRadera