lördag 25 april 2009

Lördagstempo

Eftersom min dotter hade feber i går (fredag) så blev det en oplanerad, men välbehövlig, vilodag. I dag var det så dags att råda bot på lättjan och utföra veckans tempopass. Idag var det även premiär för löparlinnet! Solen sken och det var precis lagom varmt. Man kan bli lyrisk för mindre!

Från svärföräldrarnas kolonistuga i Riksby (vid Brommaplan) bar det av mot Nockebybron. Där stannade jag och stretchade kort innan jag fortsatte längs vattnet mot Hässelby. Passerade bl a Ängbybadet och Kanaanbadet för att slutligen hamna på Maltesholmsbadet. Där stod klockan på 9 km och jag började tänka på refrängen. Dagens gräns var satt till 20 km och för att kunna hålla ett någorlunda högt tempo så gällde det att distansen inte blev för lång.

Jag vek av mot Hässelby Centrum och vid Lövstatippen vände jag tillbaka mot Brommaplan. Värmen började bli påtaglig och pga medvind som hade jag ingen svalka alls. Lite halvjobbigt tyckte jag nog att det var.

Bergslagsvägen är tyvärr VÄRLDENS TRÅKIGASTE VÄG, men tack vare en ständig ström av riktigt schyssta låtar från min iPhone lyckades jag hålla både tempo och humör uppe. Jag sprang där och nynnade och spelade lufttrummor medan kilometer efter kilometer passerade och vips hade jag gjort 18 km.

Sträckans längs vattnet var riktigt trevlig och tidvis lite utmanande.
Hit kommer jag återkomma och utforska mer.


Passet summeras således som följer (på Motionbased): 18 km @ 4:58 med 158 bpm (79%) i snittpuls. Hyffsat men inte mer än så. Ungefär samma som förra veckan tempopass.

Hoppas ni haft en riktigt skön lördag i solen!

4 kommentarer:

 1. VÄRLDENS TRÅKIGASTE VÄG. Jag ler varenda gång jag åker på den nuförtiden. Du e skoj du.

  SvaraRadera
 2. Gissa varför jag skrev så ;)

  SvaraRadera
 3. Men det måste ha varit fint nere vid sjön?

  SvaraRadera
 4. Det var jättefint längs vattnet. Stannade faktiskt till några gånger för att njuta av utsikten.

  SvaraRadera